måndag 29 juni 2009

Lampa goes ny färg o tyg

När jag och mannen flyttade ihop fick vi två dubletter, två CD-skivor med Stevie Wonders Greatest hits och två 90-talstrendiga zickzacklampor. Idag fick den ena lampan en liten remake och kanske överlever den ett par år till...


Våra superheta, clearasilfärgade och helt rätta lampor. På tidigt 90-tal.


Spreja lampfoten med blank vit färg.


Tag ett tyg, jag använde en kökshandduk som jag köpt på Lagerhaus, och limma fast på lampskärmen. Klipp till med liten "sömsmån" och vik in och limma fast. Sätt fast några klädnypor (hittade inga stora) och låt torka.





måndag 15 juni 2009

Midsommardiadem

Det är faktiskt inget i luften som indikerar sommar, än mindre midsommar, fast den bara är några dagar bort. Jag gör som många gånger tidigare när det kommer till midsommarkransar, fuskar. För vem vill ut i regnet och plocka blommor?



Två ljusmanschetter med blommor som du gillar, ett diadem och lite tunn ståltråd.


Plocka loss blommorna och bind sedan fast dem i diademet med hjälp av ståltråden. Lite pilligt men så är det ju ett pyssel...


söndag 14 juni 2009

Magneter

Söta flygplansmagneter gör man enkelt med glasmosaik, magneter och typsnittet Wingdings som de flesta har.



Skriv ut dina bilder och klipp ut i samma storlek som den genomskinliga glasmosaiken. Limma sedan fast pappret och magneten. Du kan givetvis använda foton, tyg, tapet, en teckning eller något annat trevligt.



lördag 13 juni 2009

Tygtryck med linoleum

Är lite less alla vita kuddar i kökssoffan och bestämmer mig för att en kudde ska få bli uppiggad med fint mönster.


Jag ritar upp ett motiv.


Jag kopierar bilden till linoleumplattan genom att först färglägga baksidan av pappret.


Sedan lägger jag motivet på linoleumet och fyller i bilden en gång till.


Jag fyller i linjerna på linoliumet så bilden blir tydlig.


Skrapar ur de ytor som inte ska synas på tyget.


Använder textilfärg och rollar på linoleumplattan och pressar sedan hårt på tyget. Jag gjorde det enkelt för mig och tryckte på ett färdigt vitt kuddfodral.






Nyckelring

Om jag hade ett härligt landställe en timme från där jag bor, vid havet men utan blåst, och i zon 1 med dignande citron- och avokadoträd. Är avokado ett träd? Buske? Planta? Om jag hade sån oas skulle jag låta min landställenyckel hänga på en nyckelring med ett får. Typ så här.


Ett gulligt plastdjur, en skruvögla och en nyckelring. Lätt som en plätt.



Druttenbrickor

Susade runt på nätet och hittade det mest geniala tyg med favoritfiguren Drutten. Beställde någon meter på studs och satt några dagar senare sjukt nöjd med mitt tyg hemma. Kuddar? Rama in? Lägga in i tygkyrkogården i garderoben? Och så kom jag på det, brickor! Klippte till tyget enligt Åry Trays anvisningar och fick efter bara några veckor världens mest personliga och bisarrt snygga brickor. Kaffet smakar oändligt mycket godare när det serveras nu!

Druttenbricka.


Mitt genomsnygga druttentyg!


чебурашка, Cheburashka, heter han i Ryssland.


Napphängare

Napparna ska bytas varannan månad, så står det åtminstone på nappförpackningen. Kanske för att få sälja fler nappar? Funkar på oss åtminstone. Om Snuttan fortsätter suga likt Simpsons Maggie kommer hon förbruka ca 216 nappar fram till sexårsdagen. Fast man slutar tidigare va? Jag har kommit på hur jag ska återanvända sex av napparna. Då återstår bara 210 stycken...

 


Ta en planka och måla den vit på ena sidan. 


Klipp sedan av sugdelen på napparna.



Vänd på plankan, måla en linje i mitten tvärs över. Mät ut var napparna ska sitta och skruva i 3,5-skruvar (åtminstone på de här napparna) och i mitt fall 25 mm lång skruv.


Vänd på plankan och skruva på napparna på skruvarna. Skruva sedan fast hängaren på väggen.